Vinterferie i Bergen

Vinterferie i Bergen

Tips til ting å gjøre med barna i vinterferien

Vinterferie med barn i Bergen

Vinterferien i Bergen 2025 er fra 24. februar til 28. februar, og byen har alltid mange spennende aktiviteter denne uken. Her får du 10 gode tips til ting å gjøre!

1. Ta banen til fjells!

Hvis dere vil ut i naturen trenger dere ikke dra langt! Prøv den nye Ulriksbanen eller Fløibanen og nyt dagen ute. Her er det flotte turmuligheter for store og små og er det snø, er det bare å ta med skiene. 

 1. Ulriksbanen
  Den nye Ulriksbanen tar deg opp på det høyeste av Bergens 7 fjell med Norges største gondoler.
  1. Tirsdag, 1. Oktober 2024Søndag, 22. Desember 2024
  2. Onsdag, 1. Mai 2024Mandag, 30. September 2024
 2. Fløibanen - nye vogner i 2022
  Ta Fløibanen til toppen av Fløyen! Her kan du se den flotte utsikten, boltre deg på lekeplassen eller i Trollskogen, gå på tur og padle kano på Skomakerdiket.
  1. Tirsdag, 2. Januar 2024Tirsdag, 31. Desember 2024

2. Kreativ læring på VilVite

VilVite har de alltid eget program for vinterferien. Programmet for 2025 blir lagt ut så snart det er klart.


Foto: Tove Lise Mossestad 

3. Finn frem badebuksen

Nordnes Sjøbad tilbyr nå vinterbading i oppvarmet basseng. Bassenget er et utendørs saltvannsbasseng som holder deilige 35 grader, men du kan også velge å bade i sjøen hvis du er typen som liker en frisk dukkert. Vær obs på at vinterbadingen har forhåndsbooking av plass. 

 1. Nordnes sjobad vinterbading
  Nordnes Sjøbad ligger i Nordnesparken, i nærheten av Akvariet og i gangavstand til sentrum. Tilrettelagt med basseng, stupebrett og dusjanlegg.
  1. Tirsdag, 21. Mai 2024Mandag, 30. September 2024
 2. Heit Bergen Sauna as
  Nyt en dampende heit sauna opplevelse i urbane og naturskjønne omgivelser. Utsikt mot fjell, sjø og ny arkitektur.
  1. Mandag, 1. Januar 2024Tirsdag, 31. Desember 2024
 3. City Sauna & Cruise
  Velkommen til City Sauna: Hvor avslapning møter eventyr! Sett seil på et saunacruise, slapp av, lad opp og nyt den fantastiske utsikten med City Sauna.
  1. Mandag, 1. April 2024Tirsdag, 31. Desember 2024

4. Øv på hopp og triks på Rush Trampolinepark 

La ungene øve på hopp og triks, kaste seg ut på airbager fra høye tårn, eller spille basketball og kanonball på trampolinebane! Hos Rush på Kokstad får både store og små barn slippe løs en masse energi!

Attraksjoner for barn i Bergen
Foto: Rush Trampolinepark Bergen

Er det mer praktisk å finne på noe i Bergen nord, så kan du ta turen til Flipzone Trampolinepark i Åsane. Her finner du også Dark Ride - det populære interaktive 7D spillet på filmlerret. Her gjelder det å skyte cowboys, skumle klovner og zombier som angriper!

5. Akvariet i Bergen

Akvariet har åpent hver dag i vinterferien. I tillegg til det faste foringsprogrammet tilbyr de egne aktiviteter i vinterferien.

Topp 5 barnevennlige aktiviteter - Akvariet
Foto: Akvariet i Bergen 

6. Aktiviteter som passer både for store og små

Har du barn i forskjellig alder, er det ikke alltid lett å finne på noe som passer for alle. Men bading, det er noe som sjelden slår feil! På Vannkanten Badeland kan de små kose seg på grunna, mens de største setter utfor i Superbowl'en! Vannkanten Badeland ligger på Vestkanten, 10 minutters kjøring fra Bergen sentrum, og her finner du også bowling, curling og minigolf. 

 1. Vannkanten - Bergen's beste Badeland
  Norges lengste sklie på 120m med lyseffekter, tidtaking og 10 smash points. Super bowl, rutsjebaner og klatrevegg. Vannkanten har 110 butikker vegg i vegg.
  1. Lørdag, 15. Juni 2024Tirsdag, 31. Desember 2024
 2. Bowling i Bergen på Vestkanten
  Bowling med discolys er fantastisk gøy, enten det er bowling med familien, turnering med kompisene, eller teambuilding med jobben.
  1. Lørdag, 13. Januar 2024Tirsdag, 31. Desember 2024
 3. Curling på Vestkanten i Bergen
  Klarer du å plassere steinen i sirkelen? Curling er en underholdende aktivitet som passer fra 12 år og oppover.
  1. Mandag, 1. Januar 2024Tirsdag, 31. Desember 2024
 4. Stå på skøyter i ishallen på Vestkanten i Bergen
  Balansetrening eller perfekte piruetter? Ta med familie og venner på en aktiv lekestund på Vestkanten Ishall.
  1. Mandag, 1. Januar 2024Tirsdag, 31. Desember 2024

7. Bli med inn i fabrikken på Tekstilindustrimuseet

I vinterferien bruker Tekstilindustrimuseet i Salhus å ha omvisning og aktiviteter for barn. I 2024 ble det holdt både omvisning for barn med sauen Bændik, sykurs og maskinomvisning i fabrikken. Vi kommer tilbake med fult program når vinterferien nærmer seg.Foto: Tekstilindustrimuseet

Her finner du flere gode tips til museer som barna vil elske!

8. Kongen i tårnet - Eventyromvisning

Bli med på Eventyromvisning i Rosenkrantztårnet. Gå gjennom bratte trapper og kongens værelser før du får høre et lite eventyr om kongen som bygde det!

Vinterferie i Bergen - omvisning BymuseetFoto: Bymuseet i Bergen

9. Universitetsmuseet i Bergen

Møt dyrelivet der vi aller minst venter å finne det, på de største havdyp! Bli kjent med hva som skapte kloden vår, møt mumier fra det gamle Egypt, og lær om vikingskatten som ble stjålet, forsvant og kom delvis tilbake.

Høstferie på Universitetsmuseet
Foto: Visit Bergen / Casper Steinsland - visitBergen.com 

10. Ta en dagstur med bil fra Bergen til Austevoll

En biltur i Bergensregionen kan passe perfekt som en dagstur. Det finnes mange fine steder å besøke i passe avstand, som for eksempel Austevoll. Kjører du med bil fra Bergen sentrum tar det ca 1,5 timer til Bekkjarvik i Austevoll kommune. Her er det mange fine fjellturer en kan ta som passer for barn. Turen rundt Vinnesvatnet på Huftarøy (ca 10 min fra Bekkjarvik) er også fin for barn med broer, hinder og klatrestativ. Her kan du lese mer om familietur til Austevoll.


Sherpatrappene opp Kongskleiva i BekkjarvikFoto: Visit Bergen / Linn Kjos Falkenberg - visitBergen.com 

Hva mer skjer her i barnas by i vinterferien? Sjekk vår hva skjer-kalender for flere arrangementer som passer for barn og familier. Vi har også samlet alle familievennlige attraksjoner her.

Hvordan komme seg til Bergen

Bergen er lett å reise til, uansett om du vil fly, bruke egen bil, ta tog eller buss. Her kan du lese mer om hvordan du kan reise til Bergen.