Vinterferie i Bergen

Vinterferie i Bergen

Tips til ting å gjøre med barna i vinterferien

Vinterferie med barn i Bergen

Vinterferien i Bergen er fra 27. februar til 3. mars 2023, og byen har alltid mange spennende aktiviteter denne uken. Her får du 10 gode tips til ting å gjøre!

1. Prøv en ny bane

Hvis dere vil ut i naturen trenger dere ikke dra langt! Prøv den nye Ulriksbanen eller Fløibanen og nyt dagen ute. Her er det flotte turmuligheter for store og små og er det snø, er det bare å ta med skiene. 

 1. Ulriksbanen
  Den nye Ulriksbanen tar deg opp på det høyeste av Bergens 7 fjell med Norges største gondoler.
  1. Mandag, 1. Mai 2023Fredag, 22. Desember 2023
  2. Lørdag, 14. Januar 2023Søndag, 30. April 2023
 2. Fløibanen - nye vogner i 2022
  Ta Fløibanen til toppen av Fløyen! Her kan du se den flotte utsikten, boltre deg på lekeplassen eller i Trollskogen, gå på tur og padle kano på Skomakerdiket.
  1. Mandag, 2. Januar 2023Søndag, 30. April 2023

2. Kreativ lek og verksted på VilVite

VilVite har både show og ulike verksteder i vinterferien. Utforsk hvordan lyset består av farger og reflekteres, bli med på vitenshow hvor du lærer om energi i ulike former, eller bli med på Piksel-programmering.

Vinterferie på VilVite i Bergen
Foto: SYNK Media 

3. Finn frem badebuksen

Nordnes Sjøbad tilbyr nå vinterbading i oppvarmet basseng. Bassenget er et utendørs saltvannsbasseng som holder deilige 35 grader, men du kan også velge å bade i sjøen hvis du er typen som liker en frisk dukkert. Vær obs på at vinterbadingen har forhåndsbooking av plass. 

 1. Nordnes sjobad vinterbading
  Nordnes Sjøbad ligger i Nordnesparken, i nærheten av Akvariet og i gangavstand til sentrum. Tilrettelagt med basseng, stupebrett og dusjanlegg.
  1. Torsdag, 5. Januar 2023Mandag, 1. Mai 2023
 2. Heit Bergen Sauna as
  Nyt en dampende heit sauna opplevelse i urbane og naturskjønne omgivelser. Utsikt mot fjell, sjø og ny arkitektur.
  1. Søndag, 1. Januar 2023Fredag, 31. Mars 2023
  2. Lørdag, 1. April 2023Søndag, 31. Desember 2023
 3. City Sauna & Cruise
  Cruise på sjøen rundt Bergen på en badstubåt! City Sauna tilbyr en unik opplevelse som gir mange fordeler for kropp og sjel.
  1. Søndag, 1. Januar 2023Søndag, 31. Desember 2023

4. Universitetsmuseet i Bergen

Møt mumier fra gamle Egypt, studer verdens eldste hardingfele, se redskap og inventar fra bondesamfunnet og mye mer på Universitetsmuseet i Bergen.

Vinterferie på Universitetsmuseet
Foto: Universitetsmuseet 

5. Vinterferiecamp på Fløyen (for barn 8 - 12 år)

I samarbeid med Bergen kommune, tilbyr Fløyen gratis Naturskole vinterferiecamp. Her blir det 3 spennende og lærerike dager på Fløyen. På programmet står både oppdagelsestur, skileik og aking. Er det ikke snø, blir det kano og rebus i stedet. Vi brenner også bål og smaker på mye godt vi lager sammen. Påmelding på forhånd. Fløyen
Foto: Fløibanen

6. Aktiviteter som passer både for store og små

Har du barn i forskjellig alder, er det ikke alltid lett å finne på noe som passer for alle. Men bading, det er noe som sjelden slår feil! På Vannkanten Badeland kan de små kose seg på grunna, mens de største setter utfor i Superbowl'en! Vannkanten Badeland ligger på Vestkanten, 10 minutters kjøring fra Bergen sentrum, og her finner du også bowling, curling og minigolf. 

 1. Vannkanten - Bergen's beste Badeland
  Norges lengste sklie på 120m med lyseffekter, tidtaking og 10 smash points. Super bowl, rutsjebaner og klatrevegg. Vannkanten har 110 butikker vegg i vegg.
  1. Tirsdag, 3. Januar 2023Søndag, 31. Desember 2023
 2. Bowling i Bergen på Vestkanten
  Bowling med discolys er fantastisk gøy, enten det er bowling med familien, turnering med kompisene, eller teambuilding med jobben.
  1. Curling på Vestkanten i Bergen
   Klarer du å plassere steinen i sirkelen? Curling er en underholdende aktivitet som passer fra 12 år og oppover.
   1. Stå på skøyter i ishallen på Vestkanten i Bergen
    Balansetrening eller perfekte piruetter? Ta med familie og venner på en aktiv lekestund på Vestkanten Ishall.

    7. Bli med inn i fabrikken på Tekstilindustrimuseet

    I vinterferien invitererTekstilindustrimuseet i Salhus på omvisning for barn. Omvisningen passer for barn 3-8 år og starter 13.30 onsdag-fredag og søndag. Husk å bestille på forhånd. Foto: Tekstilindustrimuseet

    Her finner du flere gode tips til museer som barna vil elske!

    8. Kongen i tårnet - Eventyromvisning

    Har du hørt historiene om dem som bodde på Bergenhus festning for lenge, lenge siden? Da bodde det konger, dronninger, prinser og prinsesser her og stedet ble kalt Holmen. Nå kan du bli med på eventyromvisning i Rosenkrantztårnet hver lørdag fra 14. januar. Turen går også i vinterferieuken! Passer best for barn 6-9 år.

    Vinterferie i Bergen - omvisning BymuseetFoto: Bymuseet i Bergen

    9. Vinterferiemoro på Troldhaugen

    Visste du at Nina og Edvard Grieg nesten aldri bodde på Troldhaugen om vinteren? Hvor bodde de da?
    I vinterferien fra 28. februar til og med 3. mars inviterer Troldhaugen både store og små til å bli kjent med Nina og Edvard Grieg med morsomme inne- og uteaktiviteter.Vinterferie Troldhaugen i BergenFoto: Dag Fosse / KODE

    10. Ta en dagstur med bil fra Bergen til Austevoll

    En biltur i Bergensregionen kan passe perfekt som en dagstur. Det finnes mange fine steder å besøke i passe avstand, som for eksempel Austevoll. Kjører du med bil fra Bergen sentrum tar det ca 1,5 timer til Bekkjarvik i Austevoll kommune. Her er det mange fine fjellturer en kan ta som passer for barn. Turen rundt Vinnesvatnet på Huftarøy (ca 10 min fra Bekkjarvik) er også fin for barn med broer, hinder og klatrestativ. Her kan du lese mer om familietur til Austevoll.


    Sherpatrappene opp Kongskleiva i BekkjarvikFoto: Visit Bergen / Linn Kjos Falkenberg - visitBergen.com 

    Hva mer skjer her i barnas by i vinterferien? Sjekk vår hva skjer-kalender for flere arrangementer som passer for barn og familier. Vi har også samlet alle familievennlige attraksjoner her.

    Hvordan komme seg til Bergen

    Bergen er lett å reise til, uansett om du vil fly, bruke egen bil, ta tog eller buss. Her kan du lese mer om hvordan du kan reise til Bergen.