Vinterferie i Bergen

Vinterferie i Bergen

Tips til ting å gjøre med barna i vinterferien

Vinterferie med barn i Bergen

Vinterferien i Bergen er fra 26. februar til 1. mars 2024, og byen har alltid mange spennende aktiviteter denne uken. Her får du 10 gode tips til ting å gjøre!

1. Prøv en ny bane

Hvis dere vil ut i naturen trenger dere ikke dra langt! Prøv den nye Ulriksbanen eller Fløibanen og nyt dagen ute. Her er det flotte turmuligheter for store og små og er det snø, er det bare å ta med skiene. 

 1. Ulriksbanen
  Den nye Ulriksbanen tar deg opp på det høyeste av Bergens 7 fjell med Norges største gondoler.
  1. Søndag, 1. Oktober 2023Fredag, 22. Desember 2023
  2. Mandag, 1. Mai 2023Lørdag, 30. September 2023
 2. Fløibanen - nye vogner i 2022
  Ta Fløibanen til toppen av Fløyen! Her kan du se den flotte utsikten, boltre deg på lekeplassen eller i Trollskogen, gå på tur og padle kano på Skomakerdiket.
  1. Mandag, 1. Mai 2023Lørdag, 30. September 2023
  2. Søndag, 1. Oktober 2023Lørdag, 23. Desember 2023

2. Kreativ lek og verksted på VilVite

VilVite bruker å ha både show og ulike verksteder i vinterferien. Programmet blir annonsert når tiden nærmer seg vinterferie.

Vinterferie på VilVite i Bergen
Foto: SYNK Media 

3. Finn frem badebuksen

Nordnes Sjøbad tilbyr nå vinterbading i oppvarmet basseng. Bassenget er et utendørs saltvannsbasseng som holder deilige 35 grader, men du kan også velge å bade i sjøen hvis du er typen som liker en frisk dukkert. Vær obs på at vinterbadingen har forhåndsbooking av plass. 

 1. En sommerdag på Nordnes Sjøbad
  Nordnes Sjøbad ligger i Nordnesparken, i nærheten av Akvariet og i gangavstand til sentrum. Tilrettelagt med basseng, stupebrett og dusjanlegg.
  1. Fredag, 19. Mai 2023Lørdag, 30. September 2023
 2. Heit Bergen Sauna as
  Nyt en dampende heit sauna opplevelse i urbane og naturskjønne omgivelser. Utsikt mot fjell, sjø og ny arkitektur.
  1. Lørdag, 1. April 2023Søndag, 31. Desember 2023
 3. City Sauna & Cruise
  Velkommen til City Sauna: Hvor avslapning møter eventyr! Sett seil på et saunacruise, slapp av, lad opp og nyt den fantastiske utsikten med City Sauna.
  1. Søndag, 1. Januar 2023Søndag, 31. Desember 2023

4. Møt dyrene på Urban Zoo Bergen AS

Urban Zoo på Bontelabo holder åpent hver dag i vinterferien. Urban Zoo er en tropisk hage midt i Bergen sentrum hvor du kommer tett på dyrene. Her er det frittflyvende fugler, vandrende skilpadder, høner, kaniner og mye mer.

Besøk Urban Zoo Bergen i vinterferien
Foto: Urban Zoo Bergen AS 

5. Ekstra vinterferieprogram på Akvariet

Akvariet har åpent hver dag i vinterferien. I tillegg til det faste foringsprogrammet tilbyr de egne aktiviteter i vinterferien. 

vinterferie med barn i Bergen - Akvariet
Foto: Akvariet i Bergen 

6. Aktiviteter som passer både for store og små

Har du barn i forskjellig alder, er det ikke alltid lett å finne på noe som passer for alle. Men bading, det er noe som sjelden slår feil! På Vannkanten Badeland kan de små kose seg på grunna, mens de største setter utfor i Superbowl'en! Vannkanten Badeland ligger på Vestkanten, 10 minutters kjøring fra Bergen sentrum, og her finner du også bowling, curling og minigolf. 

 1. Vannkanten - Bergen's beste Badeland
  Norges lengste sklie på 120m med lyseffekter, tidtaking og 10 smash points. Super bowl, rutsjebaner og klatrevegg. Vannkanten har 110 butikker vegg i vegg.
  1. Tirsdag, 3. Januar 2023Søndag, 31. Desember 2023
 2. Bowling i Bergen på Vestkanten
  Bowling med discolys er fantastisk gøy, enten det er bowling med familien, turnering med kompisene, eller teambuilding med jobben.
  1. Fredag, 13. Januar 2023Søndag, 31. Desember 2023
 3. Curling på Vestkanten i Bergen
  Klarer du å plassere steinen i sirkelen? Curling er en underholdende aktivitet som passer fra 12 år og oppover.
  1. Mandag, 21. August 2023Søndag, 31. Desember 2023
 4. Stå på skøyter i ishallen på Vestkanten i Bergen
  Balansetrening eller perfekte piruetter? Ta med familie og venner på en aktiv lekestund på Vestkanten Ishall.
  1. Mandag, 21. August 2023Søndag, 31. Desember 2023

7. Bli med inn i fabrikken på Tekstilindustrimuseet

I vinterferien bruker Tekstilindustrimuseet i Salhus å ha omvisning for barn. Omvisningen passer for barn 3-8 år og det er vanlig med påmelding på forhånd. Akkurat hvordan det blir i 2024 kommer vi tilbake til! Foto: Tekstilindustrimuseet

Her finner du flere gode tips til museer som barna vil elske!

8. Omvisninger for barn

Bymuseet bruker å ha ulike omvisninger fra januar og utover våren, inkludert i vinterferien. Det kan være om konger, dronninger, prinser og prinsesser eller Eventyromvisning i Rosenkrantztårnet.

Vinterferie i Bergen - omvisning BymuseetFoto: Bymuseet i Bergen

9. Vinterferiemoro på Troldhaugen

Visste du at Nina og Edvard Grieg nesten aldri bodde på Troldhaugen om vinteren? Hvor bodde de da?
I vinterferien i fjor inviterer Troldhaugen både store og små til å bli kjent med Nina og Edvard Grieg med morsomme inne- og uteaktiviteter. Om dette blir et tilbud også i 2024 kommer vi tilbake til når programmet er offentliggjort.Vinterferie Troldhaugen i BergenFoto: Dag Fosse / KODE

10. Ta en dagstur med bil fra Bergen til Austevoll

En biltur i Bergensregionen kan passe perfekt som en dagstur. Det finnes mange fine steder å besøke i passe avstand, som for eksempel Austevoll. Kjører du med bil fra Bergen sentrum tar det ca 1,5 timer til Bekkjarvik i Austevoll kommune. Her er det mange fine fjellturer en kan ta som passer for barn. Turen rundt Vinnesvatnet på Huftarøy (ca 10 min fra Bekkjarvik) er også fin for barn med broer, hinder og klatrestativ. Her kan du lese mer om familietur til Austevoll.


Sherpatrappene opp Kongskleiva i BekkjarvikFoto: Visit Bergen / Linn Kjos Falkenberg - visitBergen.com 

Hva mer skjer her i barnas by i vinterferien? Sjekk vår hva skjer-kalender for flere arrangementer som passer for barn og familier. Vi har også samlet alle familievennlige attraksjoner her.

Hvordan komme seg til Bergen

Bergen er lett å reise til, uansett om du vil fly, bruke egen bil, ta tog eller buss. Her kan du lese mer om hvordan du kan reise til Bergen.