Vinter i Bergen

Vinter i Bergen

Ski og aking med nydelig utsikt på Byfjellene.

Vinter i Bergen

Nyt vinteren i Bergen! Fjellene rundt Bergen er perfekte for ski, aking og turer for hele familien, og byen i seg selv byr på et spekter av opplevelser.

Fra et bærekraftperspektiv er det å reise utenom hovedsesong positivt. Du bidrar til økt lokal sysselsetting og at reiselivet kan opprettholde flere helårsarbeidsplasser.

Fra konserter til teater og show

Kulturbyen Bergen har noe for enhver smak, enten det er konserter, teater eller show, og det er alltid noe som skjer. Fra august til juni kan Bergen Filharmoniske Orkester oppleves ukentlig i Grieghallen. De 100 musikerne ledes av dirigent Edward Gardner, og gjestes av internasjonale dirigenter og soloartister. På Den Nationale Scene spilles teaterstykker for voksne og barn. Her settes det opp alt fra klassiske teaterstykker til samtidsdrama, komedier og tragedier.

Konsert i Bergen
Den Nationale Scene. Photo: Magnus Skrede

Ole Bull Scene byr på komikere, konserter, revy og teater, og er Bergens største private revy, teater -og musikkscene.

Fløyen og Ulriken

Fløibanen er en av Norges mest kjente attraksjoner, og Skandinavias eneste av sitt slag. Reisen starter midt i sentrum, kun 150 meter fra Fisketorget og Bryggen. Den spennende turen til fjells er i seg selv en fantastisk opplevelse.  Med Fløibanen tar det kun 8 minutter å se hele Bergen! 

Vinter i Bergen
Fløyen. Foto:Visit Bergen / Casper Steinsland - visitBergen.com

Ulriken643 tar deg med gondolbane opp på det høyeste av "De 7 fjell". Turen gir deg en spektakulær natur- og fjellopplevelse 643 meter over bygatene. Fra toppen har du storslått utsikt over Bergen og omland med hav, skjærgård, fjorder og fjell. Ulriken tilbyr perfekte ski- og akeforhold på vinterstid. 

Ta taubanen opp til Ulriken, stå på ski over Vidden til Fløyen, nyt en varm sjokolade på Fløien Folkerestaurant og gå ned til sentrum. Turen tar ca 5 timer avhenging av hvor mange appelsiner du spiser på veien!

Vinter i Bergen på Ulriken
Ulriken. Foto: Benjamin Bargard

Isbading:

Vi anbefaler å bare hoppe i det, bokstavlig talt. Isbading har blitt mer og mer populært i Bergen og det finnes mange gode steder der du kan ta en forfriskende dukkert og varme deg etterpå. Her finner du mange gode tips til hvor du kan isbade i Bergen.

 1. Heit Bergen Sauna as
  Nyt en dampende heit sauna opplevelse i urbane og naturskjønne omgivelser. Utsikt mot fjell, sjø og ny arkitektur.
  1. Mandag, 1. Januar 2024Tirsdag, 31. Desember 2024
 2. City Sauna & Cruise
  Velkommen til City Sauna: Hvor avslapning møter eventyr! Sett seil på et saunacruise, slapp av, lad opp og nyt den fantastiske utsikten med City Sauna.
  1. Mandag, 1. April 2024Tirsdag, 31. Desember 2024
 3. En sommerdag på Nordnes Sjøbad
  Nordnes Sjøbad ligger i Nordnesparken, i nærheten av Akvariet og i gangavstand til sentrum. Tilrettelagt med basseng, stupebrett og dusjanlegg.
  1. Tirsdag, 21. Mai 2024Mandag, 30. September 2024

Turforslag:

Vinteren er også en fin tid for å ta fjordturer fra Bergen.  En populær tur er "Fjordtur Bergen - Mostraumen". Denne turen går gjennom Osterfjorden med bratte fjell og friske fosser. Turen tar 3 timer og starter ved Zachariasbryggen like ved Fisketorget.

Om dere vil ta en lengre tur anbefales Norge i et Nøtteskall, Norges mest populære rundtur. Kombinasjonene av fjordtur, Bergensbanen og Flåmsbana gjør dette til en unik opplevelse og Norges mest populære rundtur. Turen tar ca 9 timer og starter på jernbanestasjonen i Bergen.

Les mer om alle fjordturer om vinteren her.

Aktiviteter for familien

Det er alltid noe å finne på for familien i Barnas Bergen. Opplev pingvinfôring, sjøløveshow og seltrening hver dag på Akvariet, og se den tropiske utstillingen med blant annet de utrydningstruede Filippinske krokodillene. Reis til VilVite for å sykle 360 grader rundt i Sentrifugalskapen, få roboten Robert til å snakke, og utforsk over 100 andre interaktive installasjoner og eksperimenter. Ta turen til Vannkanten og sus avgårde i Norges lengste sklie og nyt herlige basseng inne og ute.

Shopping

Bergen sentrum har alt fra kjøpesentre med kjente kjedebutikker, til små nisjebutikker. Blant disse er gull – og sølvvarefabrikken Arven, som helt siden 1868 har produsert design som Stork barnebestikk og Rose sølv, som fortsatt er blant bestselgerne i markedet. Verkstedet er åpent for besøkende, og her kan man se produksjon av de tradisjonsrike bestikkmønstrene, vakre interiørartikler og spennende smykker.

Oleana er en av de yngste tekstilfabrikkene i Norge, og tilbyr strikkeplagg av prisbelønt norsk design. Tekstilfabrikken holder til i Ytre Arna, like utenfor Bergen, og er den eneste i sitt slag som både strikker og syr alt på egen fabrikk i Norge. Fabrikken er åpen for besøkende, og det er mulig å handle i fabrikkutsalget. Oleana har også en merkevarebutikk på Strandkaien i Bergen.

Vinter i regionen

Kort vei fra Bergen kan du oppleve norsk skiglede på sitt beste. Det unike fjordlandskapet i vest danner en topografi som blandet med mange tunge snøfall gjør løypenettverket variert, spennende og snøsikkert. Foretrekker du skikjøring i vintermånedene er mulighetene mange. De store skianleggene i regionen ligger på Voss, og her kan man velge mellom Voss Resort og Myrkdalen - Voss Fjellandsby.

Les mer om ting å gjøre på Voss her.

Vinter i Region Bergen og Voss
Skieldorado på Voss. Foto: Sverre Hjørnevik / www.fjordnorway.com

Destinasjonene har alt fra frikjøringsterreng til mer trygge familievennlige løyper. Kun 45 minutters kjøring fra Bergen ligger Eikedalen Skisenter med flotte preparerte løyper av ulik vanskelighetsgrad og fint turterreng for de som foretrekker langrenn.

Men skikjøring er ikke kun forbeholdt vinteren. Unikt for regionen er muligheten for å stå på ski 12 måneder i året, takket være Folgefonn Sommarskisenter. Når vinteranleggene stenger, er det klart for åpning på Folgefonn Sommarskisenter i mai, som ligger på isbreen Folgefonna, ca 2,5t kjøring fra Bergen.

Trolltunga vinter:

Både vinter og vår er det mulig å gå den berømte turen fra Skjeggedal inn til Trolltunga. Men ikke på egen hånd. Her er det viktig å gå med erfarne fjellguider som tar deg trygt både frem og tilbake den lange turen. Trolltunga Adventures arrangerer dagsturer om vinteren og overnattingstur på sommeren. Våren på Trolltunga er en unik opplevelse med få eller ingen turister i fjellet, krystallklar luft og flere meter snø. Truger får du utlevert om det er behov for det. God tur!

 1. Trolltunga Vintertur
  Bli med på et vakkert vintereventyr til Trolltunga. Turen til Trolltunga byr på spektakulær natur med utsikt over fjell, fjorder, dype daler, fosser og isbreer.
  1. Trugetur med Norway Mountain Guides
   En flott vinteropplevelse på truger. Om det ikke er snø i Bergen by, så vil guiden fra Norway Mountain Guides tar deg med ut av byen på et skikkelig vintereventyr.

   Bergen – Voss:
   Med bil: E16 – ca 1t 20min.
   Med tog: ca 1t 10 min.
   Med buss: ca 1t 45 min.

   Bergen – Eikedalen/ Kvamskogen:
   Med bil: RV7 – ca 1t.
   Med buss: ca 1t 15 min.

   Bergen - Odda:
   Med bil: ca 3 timer
   Med buss: ca 3,5 timer

   Ønsker du mer inspirasjon og flere tips til aktiviteter i Bergensregionen? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev.