Vegetarrestauranter Bergen

Vegetarrestauranter Bergen

Her går du for å spise vegetar i Bergen

Vegetarrestauranter i Bergen

Bli kjent med hvor du kan spise vegetar- og veganmat på Bergens mange restauranter. Flere og flere restauranter tilbyr utmerket vegetarmat som en del av den ordinære menyen. Her finner du gode tips til hvor du går for å spise deilige vegetarianske retter i Bergen.

Matbyen Bergen har i de senere årene sett en stor økning i tilbudet av vegetar- og veganmat. Både de tradisjonelle restaurantene og de moderne nye spisestedene har omfavnet den plantebaserte bølgen med åpne armer. Denne kulinariske utviklingen reflekterer ikke bare en endring i spisevaner, men også en økende bevissthet om helse, miljø og dyrevelferd. 

Dirty Vegan byr på en god matopplevelse for veganere og de som foretrekker kun plantebasert mat. Med et utvalg av kun veganske alternativer, inkludert saftige burgere og "dirty fries", kan du her nyte god mat med god samvittighet.

Vegetar Restaurant Dirty Vegan
Foto: Dirty Vegan 

Mangfold på menyen 

Det mest bemerkelsesverdige trekket ved Bergens vegetarmat scene er mangfoldet. Fra gourmetrestauranter som tilbyr kunstferdig tilberedte plantebaserte retter til uformelle spisesteder som serverer smakfulle vegetariske burgere og wraps, er det noe for enhver smak. Flere restauranter tilbyr også veganske alternativer, og noen tilbyr til og med plantebaserte alternativer for tradisjonelle norske retter som fårikål og lapskaus. 

Hvem serverer vegetar eller vegansk i Bergen 

Bryggeloftet & Stuene kan du nyte en deilig vegetarburger eller –lasagne, mens Escalon Mundo har flere forskjellige vegetariske tapasretter på menyen. NAMA Japanese Fusion har laget en Veggie Bento Box, mens JAJA Streetfood & Bar serverer både vegetarisk og vegansk “gatemat”.

 1. Bryggeloftet & Stuene
  Tradisjonsrikt bergensk spisested beliggende midt på Bryggen med utsikt mot havnen. Særpreget interiør med røtter tilbake til 1910.
  1. Tirsdag, 2. Januar 2024Tirsdag, 31. Desember 2024
 2. Escalón
  Ved Den Nationale Scene finner du Escalón Veiten, med en stor uteservering. På menyen finner du tapasretter med klassikere som kjøttboller og bacondadler.
  1. Tirsdag, 2. Januar 2024Tirsdag, 31. Desember 2024
 3. Nama Japanese Fusion
  Nama Japanese Fusion serverer kvalitet sushi og asiatisk mat. Sushi Bar, à la carte-meny og to ulike chambre séparée.
  1. Mandag, 1. Januar 2024Tirsdag, 31. Desember 2024
 4. JAJA Streetfood & Bar
  JAJA serverer retter inspirert av det beste av gatemat fra hele verden!
  1. Tirsdag, 2. Januar 2024Tirsdag, 31. Desember 2024


Leela Indian Restaurant and Bar har også vegetarmat på menyen
, og Banzha tilbyr forskjellige vegetariske og veganske retter, Er du glad i pizza kan vi anbefale Hoggorm og Villa Paradiso Ole Bull. Begge stedene har gode vegetar- og/eller veganske alternativer.  

 1. Leela India Restaurant og Bar
  Leela Indian Restaurant and Bar serverer autentisk indisk mat og drikke.
  1. Mandag, 1. Januar 2024Tirsdag, 31. Desember 2024
 2. Banzha
  Banzha er en kulinarisk perle midt i hjertet av Bergen. En smaksreise til Yunnan-provinsen i Kina, en region med en unik matkultur som nå kan oppleves i Norge.
  1. Torsdag, 4. Januar 2024Tirsdag, 31. Desember 2024
 3. Hoggorm
  Hoggorm er den punkete lillesøsteren til Michelin-restaurant Lysverket, og ligger bare et steinkast unna i den slitne, men stadig hippere, Nygårdsgaten.
  1. Tirsdag, 2. Januar 2024Tirsdag, 31. Desember 2024
 4. Nydelig pizza på Villa Paradiso Ole Bull
  Villa Paradiso Ole Bull er en familievennlig restaurant i flotte hjørnelokaler på Torgalmenningen. Her kan du nyte autentisk italiensk mat fra morgen til kveld.
  1. Mandag, 1. Januar 2024Tirsdag, 31. Desember 2024

På den koselige Kaf Kafe Bryggen serverer de både vegetar- og veganvarianter av sine småretter. 

Innovasjon og kreativitet på restauranter i Bergen

Kokkene i Bergen har omfavnet utfordringen med å skape spennende og smakfulle vegetariske og veganske retter. Fra innovativ bruk av lokale råvarer til eksperimentering med globale smaker, er det en følelse av kreativitet som gjennomsyrer byens matkultur. Det har også vært en økning i pop-up-restauranter og matmarkeder som fokuserer utelukkende på vegetarisk og / eller vegansk mat, og som gir kokker og matentusiaster muligheten til å utforske nye smaker og konsepter. 

Utforsk flere steder og oppdag et bredt utvalg av restauranter i Bergen.