The end (or beginning) point for the Flåm Railway

Myrdal stasjon

Knutepunktet mellom Bergensbanen og Flåmsbana

Myrdal Stasjon

Vi blir ofte spurt om hvordan man kommer seg til Myrdal og hva man kan gjøre i Myrdal. Men før vi kommer til det, må vi "sette Myrdal på kartet". Myrdal er faktisk ikke et tettsted, det er en avsidesliggende togstasjon som fungerer som knutepunkt mellom Bergensbanen (toget mellom Oslo og Bergen) og den spektakulære Flåmsbana (toget mellom Myrdal og Flåm).

Myrdal togstasjon

Om du planlegger å inkludere et besøk til Flåm på togreisen mellom Oslo og Bergen, må du gå av på Myrdal stasjon og bytte til Flåmsbana. Se gjerne Norge i et nøtteskall®-turen, som er en av Norges mest populære turer. Denne turen kan du ta som en enveis-tur fra Oslo til Bergen med et besøk i Flåm, eller som en rundtur fra Bergen.

Flåm Railway on its way from Flåm to Myrdal
Flåmsbana mellom Myrdal og Flåm. Foto: Visit Bergen / Casper Steinsland - visitBergen.com 

Myrdal togstasjon ligger høyt oppe på fjellet, 866 meter over havet. Her finner du ulike aktiviteter som tar deg nedover Flåmsdalen til sjarmerende Flåm nede ved fjorden:

Flåmsbana

Flåmsbana er en vakker togtur som går fra Myrdal stasjon ned til Flåm ved enden av Aurlandsfjorden på sørsiden av Sognefjorden. Togturen er 20 kilometer lang og tar omtrent én time. Flåmsbana er kjent for å være en av de mest spektakulære togturene i verden.

Flåm Railway from Myrdal down to Flåm Valley
Flåmsbana: norwaysbest.com / Sverre Hjørnevik 

 1. Flåm
  Reis på dagstur fra Bergen til idylliske Flåm og den berømte Flåmsbana.
 2. Bergensbanen - Fra Oslo til Bergen med tog
  Opplev den vakre Bergensbanen fra Oslo til Bergen.

Ting å gjøre i Myrdal

Skandinavias lengste zipline

En kort fottur (ca. 900 meter) fra Myrdal stasjon finner du startpunktet for Skandinavias lengste zipline. Ziplinen er 1381 meter lang og her får du virkelig en spektakulær utsikt over Flåmsdalen på vei ned. Hvis du tør å se 😊

At Myrdal you can take Scandinavia’s longest ziplineFoto: norwaysbest.com / Sverre Hjørnevik 

Fottur eller sykkeltur til Flåm

Hvis du heller er en turgåer eller syklist enn en vågal zipliner, kan du gå fra Myrdal til Flåm. Ruta er enkel, det er mest nedoverbakke eller flatt, og underveis kan du nyte synet av flotte fosser og bratte fjell. Om du vil sykle ned tar det rundt 2 timer, så fotturen vil ta en god del lengre tid. Fra Myrdal til Flåm er det ca 16km å gå. (Lenger ned på siden finner du rundturer fra Bergen som inkluderer å sykle ned til Flåm)Bike or hike down from Myrdal to Flåm valley
Flåmsdalen. Photo: norwaysbest.com / Sverre Hjørnevik 

Hva du kan gjøre mens du venter på toget til Flåm på Myrdal stasjon

Det er ingen butikker på Myrdal stasjon, kun den sjarmerende kafeen Café Rallaren. I tillegg til suvenirer, selger de også snacks og lunsjretter og tilbyr sykkelutleie i sommersesongen.

Kan du kjøre fra Flåm til Myrdal?

Nei, du kan ikke kjøre til Myrdal. Det finnes ingen bilvei til stasjonen. Det eneste virkelige alternativet for å komme seg til Myrdal er med Bergensbanen eller Flåmsbana. Du kan selvfølgelig også gå opp fra Flåm til Myrdal, men husk at turen er 16 kilometer lang og vil ta deg fra havnivå til 866 meter over havet.

Rundturer fra Bergen til Myrdal

Fra Bergen er det flere turer som inkluderer zipline og sykling ned til Flåm, eller bare sykling hvis ziplinen ikke er for deg. Følgende turer fra Bergen inkluderer sykling og/eller zipline i Myrdal:

 1. Full pack fjord tour from Bergen
  Opplev det fineste av norsk natur! Togtur fra Bergen til Myrdal, sykle ned til Flåm. RIB båt til Gudvangen og rafting på Voss.
  1. Lørdag, 1. Juni 2024Mandag, 30. September 2024
 2. Standard extra fjord tour fra Bergen
  Rundtur med tog fra Bergen. Høydepunkter er sykkel fra Myrdal ned til Flåm, padle kajakk i Aurlandsfjorden og RIB båt til Gudvangen.
  1. Lørdag, 1. Juni 2024Mandag, 30. September 2024
 3. Sykkeltur Flåmsdalen
  Rundtur med tog fra Bergen. Høydepunkter er tog til Myrdal, sykkel fra Myrdal ned til Flåm og RIB-båt på Nærøyfjorden fra Flåm til Gudvangen.
  1. Lørdag, 1. Juni 2024Mandag, 30. September 2024
 4. Sykkeltur Flåmsdalen
  Rundtur med tog fra Bergen. Høydepunkter er å ta Skandinavias lengste zipline, sykle Flåmsdalen fra Myrdal ned til Flåm og RIB båt på Nærøyfjorden til Gudvangen.
  1. Onsdag, 1. Mai 2024Mandag, 30. September 2024


Disse turene fra Bergen inkluderer Flåmsbana mellom Myrdal og Flåm:

Mens Myrdal kanskje ikke kan skryte av mange attraksjoner, er attraksjonene definitivt ikke langt unna. Her er det bare å sette seg på Flåmsbana ned til Flåm! Les mer om ting å gjøre i Flåm, Flåmsbana og alt du trenger å vite om å besøke de norske fjordene.