Guttetur til Bergen

Ta kompisene med på guttetur til Bergen

Perfekt avkobling fra hverdagen

Guttetur til Bergen

Visste du at relativt respektable forskningsinstitusjoner har konkludert med at menns helse blir, langsiktig, bedre av å dra på guttetur? Den så du ikke komme. Men innerst inne så har du kanskje visst det hele tiden, du har bare ikke visst hvordan du skal argumentere for det på hjemmebane.

En guttetur sammen med gode kamerater er en perfekt avkobling fra hverdagen, og Bergen er det perfekte reisemålet. For å gjøre det enkelt for dere har vi satt opp en liste med 5 tips til opplevelser og aktiviteter dere bør få med dere.

1: Finn ut hvem som klarer flest strikes, er best på minigolfbanen eller kjører raskest med gokart

Det er alltid smart å begynne turen med et konkurranseelement. Både for å avklare hvem som skal ha «skryterett» resten av turen og for å ha unnagjort det fysiske alibiet.

Guttetur til Bergen - bowling på Vestkanten Foto: Vestkanten

I tilknytning til kjøpesenteret Vestkanten (15 minutter med buss fra Bergen sentrum) finnes det en rekke opplevelser dere kan utfordre hverandre i. Lag en liten 3-kamp med curling, minigolf og bowling hvor vinneren spiser gratis på en av restaurantene på kjøpesenteret etterpå. Etterpå kan dere benytte anledningen til å senke skuldrene på Vestkanten Spa. (joda, du har plass i kofferten til en badebukse og et håndkle, men la mankinien ligge igjen hjemme)

Hvis dere heller vil ha litt mer fart kan dere ta bussen 10 minutter til ut til Sartor Senter. Der ligger Bergen Gokartsenter, som er Norges første hel-elektriske gokartsenter. Finn ut hvem som er den raskeste sjåføren i helt nye elektriske karter fra verdens ledende produsent, med et fantastisk dreiemoment og glimrende fartsfølelse.

 1. Bowling i Bergen på Vestkanten
  Bowling med discolys er fantastisk gøy, enten det er bowling med familien, turnering med kompisene, eller teambuilding med jobben.
  1. Lørdag, 13. Januar 2024Tirsdag, 31. Desember 2024
 2. Spa på Vestkanten i Bergen
  Opplev den herlige spa-følelsen på Vestkanten. Unn deg en time-out, alene eller sammen med gode venner.
  1. Lørdag, 13. Januar 2024Tirsdag, 31. Desember 2024
 3. Bergen Gokart
  Nytt topp moderne senter med tilbud for alle. Bergen Gokart har satset helelektrisk, og kan tilby de råeste kartene på en spennende bane over to plan.
  1. Mandag, 1. Januar 2024Tirsdag, 31. Desember 2024

2: Ready, set, action!

Er dere klare for litt fysisk fostring kombinert med en herlig naturopplevelse? Bli med Norway Mountain Guides opp på toppen av Bergen, for en fjelltur på 2,5-3 timer. Turen går bokstavelig talt på toppen av Bergen, utenfor allfarvei, gjennom skog, forbi innsjøer og på stier med flott utsikt over Bergen og omegn.

Guttetur til Bergen - fjelltur med Bergen Mountain Guides Foto: Norway Mountain Guides

3: Uten mat og drikke duger helten ikke

Mat og drikke er en viktig del av en enhver guttetur. Ikke bare fordi dere trenger næring, men like mye fordi den tiden dere tilbringer sammen rundt bordet eller på barkrakkene gir mulighet for mimring fra tidligere gutteturer. I Bergen finnes det restauranter av alle slag, men vi har lyst til å trekke frem noen som kanskje kan gi dere en opplevelse som dere kommer til å mimre om på senere turer.

India Gate:

Sentralt like nedenfor Fløibanens nedre stasjon finner du restauranten India Gate. Her er de opptatt av gode råvarer og spennende smaker enten du liker det hot or not!

Guttetur til Bergen - restaurant - India Gate

Burger, burger, burger:

Ingen guttetur uten burger. Og Bergen har en rekke steder hvor dere kan nyte en god burger eller tre. På Royal Gourmetburger & Gin er dere garantert en super burgeropplevelse, og skikkelig dig burger får du også på Hekkan Burgen

guttetur til Bergen
Foto fra Royal Gourmetburger & Gin: Johanne Karlsrud 

Pygmalion er kjent for det som sannsynligvis er den beste veggie-burgeren i Bergen. Hvis dere tar turen opp til Danmarksplass (15 minutter å gå) finner dere Bien Snackbar. Deres burgere ble kåret blant Norges 25 beste av Big 7 Travel, og er definitivt verdt den korte gåturen. 

Hoggorm Pizza – pizza blir aldri det samme igjen: 

Alle de ulike pizzavariantene på menyen har en kreativitet og en dimensjon som er helt eksepsjonell, med utradisjonelle toppinger. For de kresne som helst ville gått på Peppes er pizza med bacon og ananas et trygt valg, men ikke fortell dem at dette ikke er ananas rett fra Dole-boksen, denne tilberedes på Hoggorms helt egne måte. For dere andre som virkelig vil ha en matopplevelse er nok vulkan & chipotle eller 3 oster fra Lise (med ostene Konrad, Pan og Fønix fra Stavanger Ysteri) bedre alternativer. Men her er det mer å velge mellom, alle de ulike pizzavariantene på menyen er kreativt komponert med utradisjonelle topping. Hoggorm tilbyr også et godt utvalg veganske retter.

Guttetur til Bergen - Hoggorm pizza

På populære Bien Basar har de klassiske retter og husmannskost som plukkfisk og kjøttkaker mandag til torsdag. 

Bar 3

Bar 3 er en sosial pub med spill som shuffleboard, biljard og dart. Digge snacks og godt utvalg i baren gjør dette til et populært uformelt sted, perfekt for vennegjenger.

Guttetur til Bergen - Bar 3
Foto: Bar 3 

Her finner du en oversikt over restauranter i Bergen. Du kan også lese mer om bergenske spesialiteter som persetorsk, bergensk fiskesuppe og villsau.  

4: På tide å leske ganen

Da var maten unnagjort, men dere er kanskje litt over gjennomsnittet interessert i øl? Bergen er blitt et lite paradis for ølentusiaster. Her finner dere en rekke spennende mikrobryggerier, som også er mulige å besøke.

Bryggeriet restaurant og mikrobryggeri ligger ikke bare midt i hjertet av Bergen – mikrobryggeriet ligger midt i hjertet av restauranten! Det er ikke så forvirrende som det høres ut. Vil du sjekke selv? Null problem – her kan du nemlig få både omvisninger og foredrag. Lær om råvarer, historie og bryggeprosessen fra selveste bryggerimester Gareth Stewart. Og varene får dere selvsagt smake på.

Hvis du er opptatt av lokalt håndverksøl fra Bergen, er det vanskelig å komme utenom 7Fjell Bryggeri. Det populære mikrobryggeriet holder åpent bryggeri siste fredag i hver måned. Da åpner de begge etasjer for besøkende – inkludert produksjon og lager. Her kan dere få omvisninger, smaksprøver, god stemning og en matbit. Bryggeriet ligger i Fjellsdalen på Bønes, sør for Bergen sentrum.

I denne artikkelen kan du lese mer om øl brygget på bergensk regnvann

Guttetur til Bergen - mikrobryggeri - 7fjell
Foto: 7Fjell/KIND Norway

Hvis ikke dere ønsker å dra på omvisning passer Bergen med sine mange «vannhull» perfekt for en pub til pub til pub runde. Bergen har mer enn 300 skjenkesteder, med alt fra små nisjepuber til de store, fasjonable klubbene. De aller fleste av disse stedene er enkelt tilgjengelige i Bergens kompakte sentrumskjerne. 

5: En natt forbi – kommunegrensen?

Hvis du kan din Eggum så kjenner du igjen sangtittelen i overskriften. Hva med å overnatte en av nettene på et hotell utenfor Bergen?

Helt ytterst i havgapet på Sotra finner du Panorama Hotell & Resort. Selve hotellet tar kun imot grupper, men de har noen nydelige rorbuer helt i sjøkanten tilgjengelig for både grupper og enkeltreisende. Hotellet ligger ca. 40 minutter å kjøre fra Bergen sentrum og leier ut både fiskeutstyr, kajakk og SUPbrett, eller kanskje du vil utfordre deg og dine med coasteering? En perfekt dag som kan avsluttes med fiskeskrøner og vennskapelig «diskusjon» rundt middagsbordet om hvem som ikke var et SKUP på SUP, og kanskje en tur ned i kjelleren etter middag? Panorama har nemlig sitt eget mikrobryggeri, Bryggkjelleren, hvor du kan smake på hotellets egne ølsorter. 

Guttetur til Bergen -mikrobryggeri - Panorama Hotell Foto: Maren Emilie Helgheim/Panorama Hotell

Her finner du flere tips til aktiviteter i Bergen

Les også tips til aktiviteter i Bergen man kan gjøre med kompisene. Er dere på jakt etter hotell finner dere en god oversikt over hoteller i Bergen sentrum her

Vi har også gode tips til "andre typer" helgeturer til Bergen og inspirasjon til å oppdage alt Bergen har å tilby.

Ønsker du mer inspirasjon og flere tips til aktiviteter i Bergensregionen? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev.