Påske i Bergen og på Ulriken

Påsken i Bergen

I Bergen får du både by og fjell!

Påskeferie 2024 i Bergen

Påskekrim, påskeharen, påskeegg og maaange fridager. Trenger vi å fortelle mer om hvorfor akkurat påsken er manges favoritthøytid? Neivel, da går vi rett på med våre heimespøta påskeregler, som er løssluppent tilpasset fra både fjellvettregler, byvettregler og andre regler vi kunne finne.

Påsken i 2024 starter Skjærtordag 28. mars.

Her finner du en nyttig oversikt over åpne attraksjoner og aktiviteter i påsken. (2024)
Her finner du en nyttig oversikt over åpne restauranter i påsken. (2024)

1. Planlegg turen og meld konstant fra hvor du går

Det er alltid noe å ta bilde av i Bergensregionen, så vi oppfordrer deg til å dele dine opplevelser med venner og familie. Finn frem turskoene og utforsk gater og strøk i Bergen, eller legg ut på fjelltur i byfjellene eller ute i regionen. Uansett hva du velger er du garantert nok flotte bilder til å gjøre venner og familie misunnelige på hvor du er i påsken.

Påske på Fløyen
Påske på Fløyen. Foto: Visit Bergen / Casper Steinsland - visitBergen.com

Her er tips til 3 flotte steder å ta bilder:

1. Gamle Bergen - De vakre detaljene i de gamle trehusene fra 1700- og 1800-tallet, trange gater og smau gjør at du kan skape en helt unik stemning i bildene dine.

2. Bydelene som omkranser Bergen sentrum - Alle de forskjellige bydelene og nabolagene i Sandviken, Bergenhus, på Nordnes, Nygårdshøyden og Møhlenpris har sin egen sjarm. 

3. Ta turen til Osterøy og gå Kossdalssvingane. Fin tur og ekstra stas hvis det er fint vær. Men det er det jo alltid i påsken, derav begrepet påskevær. Turen er på ca. 5 kilometer totalt og passer for alle. Etterpå er det ikke mange minuttene å kjøre til Mjøsvågen der en kan ta seg et vinterbad og varme seg i saunaen Flabellina

 1. Old Bergen Museum - Bergen City Museum
  Et pust av nostalgi! I Gamle Bergen kan du gjenoppleve noe av stemningen fra fortiden med hus fra 1700-, 1800- og 1900-tallet.
  1. Onsdag, 22. Mai 2024Søndag, 30. Juni 2024
  2. Mandag, 1. Juli 2024Søndag, 18. August 2024
  3. Mandag, 19. August 2024Søndag, 8. September 2024
 2. Bydeler og nabolag i Bergen sentrum
  Lær mer om de forskjellige bydelene i og rundt Bergen sentrum
 3. The hairpin bends at Kossdalen
  Nydelig fjelltur opp Kossdalsvingane på Osterøy. Turen går på gruslagt vei, er ca. 2,5 km. lang og en relativt enkel tur som også egner seg godt for barnefamilier.
 4. Flabellina
  Velkomen til den flytande kunstbadstova, Flabellina. Du finn oss i historiske Mjøsvågen; ei perle i Osterfjorden, berre ein liten time med bil frå Bergen.
  1. Mandag, 1. Januar 2024Tirsdag, 31. Desember 2024

Her finner du flere tips til fine steder å ta bilder i Bergen.

2. Grav deg ned i tide

På FlipZone, Bergens største innendørs trampolinepark, kan du gjennomføre de mest spektakulære triks på mer enn 70 trampoliner. Men du kan også “grave deg ned” i deres enorme skumbasseng, “The Foam Pit”. Der ligger du trygt beskyttet mot både vær og vind mens du planlegger om din neste aktivitet skal være hopping på en av de 9 olympiske trampolinene, eller å teste ut Ninja Warrior løypen, Wipeout eller Walking Walls. 

Påske i Bergen og på FlipzoneFoto: FlipZone

Om du vil ha vind i håret, men ikke nødvendigvis reise til fjells, kan du prøve årets nyhet Dark Ride på Flipzone. Et 7D-interaktivt spill der du sitter i en "kinosal" og skyter monstre, klover eller zombier! Grafikken, bevegelige seter og vind i håret gir deg en særdeles realistisk opplevelse. 

I Rush Trampolinepark i Bergen sør kan du perfeksjonere hopp og triks og kaste deg ut på airbager fra høye tårn eller spille basketball på trampolinebane. Praktisk beliggenhet like ved Bybanestoppet Kokstad.

3. Ta med nødvendig utstyr for å kunne hjelpe deg selv og andre

Når man er ute og utforsker byen er det viktig å passe på blodsukkeret. Svært få ting “løser” det bedre enn en varm og saftig skillingsbolle med masse sukker på! Ekte bergenske skillingsboller finner du på byens cafeer og bakerier. 

Nyt en skillingsbolle i påsken i Bergen
Foto: Visit Bergen

4. Vend i tide, det er ingen skam å snu!

Er det ett eller flere museum i Bergen du lurer på om er noe for deg? Med Bergenskortet i lomma kan du besøke mange museer på en (eller flere) dager og skulle ikke det museet falle i smak, så er det ingen skam å besøke det neste museet på lista! De fleste museer tilbyr gratis inngang med Bergenskortet! 

Vi oppfordrer til å reise kollektivt - du reiser gratis med Skyss med Bergenskortet.

Påske i Bergen
Foto: Visit Bergen / Casper Steinsland - visitBergen.com 

5 . Spar på kreftene og søk ly om nødvendig

Du MÅ IKKE spise kvikk lunsj selv om det er påske, oppsøk heller en av Bergens restauranter for et skikkelig måltid. Og selv om du antageligvis blir så mett enkelte steder at det føles som ditt siste måltid, så har vi tro på at du gjenoppstår senere i påsken.

6. Tilpass turen etter evne og lyst

Fløibanen tar deg opp til påskefjellet på kun 6 minutter. Der kan du velge om du ønsker å utforske byfjellene på en av de mange turstiene som starter på Fløyen, eller om du bare vil spasere bort til Fløistuen kafe eller Skomakerstuen og nyte en kopp rykende varm kaffe og en deilig bolle før du tar turen ned igjen.

Påske i Bergen - Fløyen og Skomakerdiket
Påske på Fløyen. Foto: Visit Bergen / Casper Steinsland - visitBergen.com 

 1. Fløibanen - nye vogner i 2022
  Ta Fløibanen til toppen av Fløyen! Her kan du se den flotte utsikten, boltre deg på lekeplassen eller i Trollskogen, gå på tur og padle kano på Skomakerdiket.
  1. Tirsdag, 2. Januar 2024Tirsdag, 31. Desember 2024
 2. Ulriksbanen
  Den nye Ulriksbanen tar deg opp på det høyeste av Bergens 7 fjell med Norges største gondoler.
  1. Tirsdag, 1. Oktober 2024Søndag, 22. Desember 2024
  2. Onsdag, 1. Mai 2024Mandag, 30. September 2024
 3. Fjellturer i Bergen og regionen
  Forslag til fjellturer på de syv fjell og i området rundt Bergen

7. Når nettene blir lange og kulda setter inn (Ikke akkurat en fjellvettregel, men vi advarte i begynnelsen om at dette var fritt tilpasset :-))

Når påsken byr på mer regn og sludd enn sol kan det være smart å holde seg innendørs. Da passer det jo fint at musikkbyen Bergen alltid har en konsert som passer for deg.

Påske i Bergen - Bergen Domkirke
Foto: Bergen Domkirke Menighet 

Hele oversikten over ALT som skjer i Bergensregionen i påsken finner du her.