Weekend i Bergen

Weekend i Bergen

Gode tips til en langhelg i Bergen

Weekend i Bergen

Nyt en variert weekend i Bergen med spennende attraksjoner, konserter og festivaler hele året og restauranter i verdensklasse! Vi har laget et fiks ferdig program for en lang weekend i byen blant de syv fjell. 

Torsdag – en klassisk Bergensopplevelse 

Ingenting er mer ikonisk for Bergen enn Bryggen. Start weekenden med å rusle langs den gamle trebebyggelsen og ta en pust i bakken på uteserveringen. Spaser gjennom de trange passasjene mellom husene og ta turen innom Bryggens Museum som er bygd over restene av Bergens eldste hus fra første halvdel av 1100-tallet.

Ta turen videre med Fløibanen til en fantastisk utsikt over Bergen. Nyt synet av byen fra oven eller gå videre til den bemannede Brushytten, i underkant av 2 kilometer fra Fløibanens øvre stasjon. Derfra kan man fortsette til Blåmannen og Rundemanen om man vil starte helgen med en litt lengre trimtur.

 1. Fløibanen - nye vogner i 2022
  Ta Fløibanen til toppen av Fløyen! Her kan du se den flotte utsikten, boltre deg på lekeplassen eller i Trollskogen, gå på tur og padle kano på Skomakerdiket.
  1. Tirsdag, 2. Januar 2024Tirsdag, 31. Desember 2024
 2. Sommerdag på Bryggen i Bergen
  Bergens første bebyggelse lå på Bryggen som i dag er inkludert i Unesco’s liste over verdens kulturarv og er en av Bergens mest populære attraksjoner.
  1. Mandag, 1. Januar 2024Tirsdag, 31. Desember 2024

Legg kveldens restaurantbesøk til intime Bryggen Tracteursted. Bryggens historie gjenspeiler seg i en meny inspirert av bergensk og hanseatisk matkultur, med blant annet flere tørrfiskretter. Her kan man også prøve bergenske spesialiteter som persetorsk og røkerumpe. 

Avslutt dagen med en festaften med klassisk musikk i Grieghallen. Bergen Filharmoniske Orkester er et av verdens eldste orkestre, og er godt kjent for sine populære torsdagskonserter, som går fra september til mai. Dirigent Edward Gardner og de 100 musikerne gjestes ofte av internasjonale dirigenter og soloartister.

Fredag – shopping og show!

Ta for deg ett eller flere av Bergens kjøpesenter eller vandre gatelangs i sentrum og finn de små unike nishebutikkene. Utvalget er stort og tiden som regel alltid for knapp!

 1. Nisjebutikker i Bergen sentrum
  Et utvalg nisjebutikker i Bergen verdt et besøk.
 2. Høyer Bergen
  På Høyer Bergen finner du internasjonale og norske motemerker som Moncler, Valentino, Toteme, Zimmermann, Acne studios, Polo Ralph Lauren & BRGN.
  1. Mandag, 1. Januar 2024Tirsdag, 31. Desember 2024
 3. Norwegian Rain & T-Michael Flagship Store
  Opplev den prisbelønte, high-end ytterbekledningen fra Norwegian Rain samt hele kolleksjonen til den internasjonalt anerkjente kunstneren/designeren T-MICHAEL
  1. Mandag, 1. Januar 2024Tirsdag, 31. Desember 2024

Utforsk Bergens unike butikker og handlegater, hvor du finner alt fra lokale håndverksprodukter til internasjonale merkevarer, og oppdag den spennende blandingen av tradisjonell og moderne shopping. Alt i gåavstand i Bergen sentrum.

Etter en god runde med shopping står en gastronomisk opplevelse for tur. Ta turen til Frescohallen, en vakker historisk bygning midt i sentrum, en moderne restaurant- og i et unikt lokale.

Weekend i Bergen
Foto: Frescohallen

Avslutter du shoppingen på Bergen Storsenter, så er det kun å gå rett over gaten så er du på Lysverket ved Lille Lungegårdsvann. Her serveres både lunsj og middag med stort fokus på sjømat fra vestlandet. Her finner du også kjøtt på menyen og ikke glem Lysverkets cocktails! 

Underholdning hører med til en weekend i Bergen, og byens scener har mye å by på. Vil du ha show og moro finner du et stort utvalg av show, revyer og selvsagt konserter på Ole Bull Scene. Her finner du også både restaurant og bar, så du trenger ikke gå langt om du blir sulten etterpå.

Weekend i Bergen - teater på DNS
Fra forestillingen "Alle tiders Bergen" på DNS. Foto: Magnus Skrede 

Bare ett minutt unna ligger Den Nationale Scene. Her spilles teater, musikaler og danseforestillinger hele året. Selve teateret er et fantastisk bygg fra 1909 og mange syns det er en helt spesiell atmosphære og svung over det å gå i teateret. 

Weekend i Bergen og DNS
Par på Øvre Ole Bulls plass, foran DNS og Ole Bull Scene. Foto: Martin Håndlykken / Visitnorway.com 

I Bergen sentrum finner du også byens storstue Grieghallen. Her finner du et stort utvalg av konserter, opera, messer, utstillinger - og yoga. Variasjonen er stor, men slik er det jo i en stue. Den brukes til det meste! 

 1. Konserter
  Kulturbyen Bergen har alltid en konsert som passer for deg.
 2. Festivaler
  Bergensere benytter enhver anledning til å lage fest!
 3. Dans, revy, teater og opera
  Mangfold av oppsetninger hele året både ute og inne.

Lørdag – Historisk sus og uforglemmelig sjømat

Tilbring lørdag formiddag på en guidet tur i Edvard Griegs hjem påTroldhaugen. Lær om Griegs liv og musikk i idylliske omgivelser like ved Nordåsvannet utenfor Bergen. Her hadde Grieg sitt hjem i 22 år, og komponisthytten i hagen står slik han forlot den.

Et godt tips til middag denne kvelden er Cornelius Sjømatrestaurant.  Med en lidenskap for spennende smaksopplevelser serverer en av Norges beste sjømatrestauranter en meteorologisk meny helt i sjøkanten. Her er det lurt å bestille på forhånd og det kan du gjøre her på visitBergen.com

Weekend in Bergen - cornelius
Foto fra Cornelius Sjømatrestaurant: Truls J Løtvedt  

Er du en matentusiast så kan det være en svært så minnerik opplevelse å dra til Bekkjavik Gjestgiveri på Austevoll utenfor Bergen. Her er nemlig tidligere Bocuse d’Or-vinner Ørjan Johannessen sjefskokk. Og får du anledning så bestill villsau! Den er ikke så lett å få servert andre steder i Norge enn på vestlandet og den har en unik historie nettopp på Austevoll. Her kan du lese mer om villsauen - delikatessen på vestlandet.

Søndag – Slapp av midtfjords 

En weekend i Bergen kan ikke være foruten en båttur innover i fjordene. Opplev bratte fjell, friske fosser og stri strøm på en tre timers båttur til Mostraumen. Stig om bord på katamaranen fra Zachariasbryggen like ved Fisketorget i Bergen, og nyt utsikten mot Bryggen og Gamle Bergen på vei utover. Billetter til Fjordcruise Bergen – Mostraumen kan du bestille på forhånd her.

Weekend i Bergen
Foto: L. Rødne & Sønner AS

Planlegger du en guttetur til Bergen har vi laget et spesialsydd opplegg som kan passe for gutta! Og er dere en venninngjeng som skal på tur, ja så finner du tips til jenteturen til Bergen her.

Overnatting kan for eksempel bestilles på Amunds Appartement. Sjarmerende Bergenshus fra 1700-tallet i Bergen sentrum blandt nydelige brosteinsgater og gamle trehus. Gåavstand til severdigheter, og shopping. 

Godt tips:
Benytt Bergenskortet på weekenden i Bergen! Få gratis eller rabattert inngang på de fleste museer og attraksjoner i Bergen. Buss og Bybane er også gratis! Bergenskortet kan du kjøpe online, i Turistinformasjonen i Bergen, på de fleste campingplasser og på Montana Vandrerhjem.

Ønsker du mer inspirasjon og flere tips til aktiviteter i Bergensregionen? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev.