Jentetur til Bergen

Jentetur til Bergen

Opplevelser sammen er viktig og Bergen har mye å by på!

Etterlengtet jentetur til Bergen

Kvalitetstid med jentegjengen er en betydningsfull del av vennskapet, og skaper enda tettere bånd. Hva passer vel bedre da enn en jentetur til Bergen? 

Vanligvis tenker du gjerne på shoppingtur til London eller spahelg i Riga når du planlegger helgetur med jentene, men nå er tiden for nye tanker. Enten du kommer fra nord, sør eller øst, eller kanskje bare fra nærregionen, er Bergen lett å nå. Den sjarmerende byen mellom de syv fjell har mye å by på. Kultur i verdensklasse, kortreist mat som pirrer smaksløkene, spennende aktiviteter til lands og til vanns, bare for å nevne noe. 

Jentetur til Bergen og Fløyen Utsikt fra Fløyen.

Et hyggelig hjem for helgen

Selv om dere ikke bruker så mye tid på hotellrommet, er det viktig å finne et sted dere trives mens dere skravler og gjør dere klar til å erobre byen. I Bergen finner du overnatting som passer for alle. Foretrekker du hyggelige små hotell med historisk sus på jenteturen, kan vi anbefale Villa Terminus og Det Hanseatiske Hotell.

Vil du unne deg litt ekstra luksus, sikter kulturhotellet Opus XVI, et Edvard Grieg Heritage Hotel, Hotel Norge by Scandic og Bergen Børs Hotel mot de fem stjernene. Eller kanskje dere vil tilbringe natten i tretoppene på Fløyen? Valgmulighetene er mange!

 1. Opus XVI, et Edvard Grieg Heritage Hotel
  Opus XVI, et Edvard Grieg Heritage Hotel, er et klassisk og samtidig moderne hotell midt i hjertet av Bergen, få skritt fra Fisketorget og Bryggen.
 2. Hotel Norge by Scandic - lobby
  Hotel Norge åpnet første gang i 1885 og har siden åpningen vært et ikon og ett Bergens mest prominente hoteller.
 3. Bergen Børs Hotel - Familierom
  Bergen Børs Hotel ligger midt i hjerte av byen, like ovenfor Fisketorget. Det gamle børsbygget er et utsøkt hotell med en delikat klassisk/moderne stil.
 4. Overnatting i Konglen på Fløyen
  Nå kan du overnatte med nøtteliten som nabo og våkne opp midt mellom tretoppene på Fløyen!

  Jentetur med shopping og velvære

  Rundt Torgallmenningen og Strandgaten finner du både kjøpesenter og individuelle butikker, eller du kan utforske nisjebutikkene i områder som Kong Oscars gate, Skostredet, Gågaten, Veiten eller Håkonsgaten. Kjøp noe nytt, eller brukt, til deg selv eller noen du kjenner. Ting du kan bruke er praktiske suvenirer som gir gode minner.

  Jentetur til Bergen - shopping

  Etter å ha trasket i butikker kan det være digg med en deilig massasje, eller annen kroppspleie. Hotel Norge by Scandic har helt ny spaavdeling  (kun for boende gjester) og det finnes flere som tilbyr både massasje, hudpleie og avslappende behandlinger. Dersom du ønsker mer fokus på velværeopplevelsen, kan du velge å ta en av helgens netter på Solstrand Hotel & Bad, ca 35 minutter å kjøre fra Bergen sentrum.

  I Bergen sentrum like bak VilVite finner du også populære Heit Bergen Sauna as. Nyt en dampende heit saunaopplevelse i urbane omgivelser.

  Jentetur med besøk på Heit Bergen Sauna
  Foto: Alexander Iversen 

  Her kan dere bestille time som en gruppe og få en sauna helt for dere selv, eller bestille individuelt og dele sauna med andre. Om dere har noe som skal feires er det lov å ta med seg et glass vin eller øl. Greit å vite.

  1. Heit Bergen Sauna as
   Nyt en dampende heit sauna opplevelse i urbane og naturskjønne omgivelser. Utsikt mot fjell, sjø og ny arkitektur.
   1. Søndag, 1. Januar 2023Fredag, 31. Mars 2023
   2. Lørdag, 1. April 2023Søndag, 31. Desember 2023
  2. City Sauna & Cruise
   Cruise på sjøen rundt Bergen på en badstubåt! City Sauna tilbyr en unik opplevelse som gir mange fordeler for kropp og sjel.
   1. Søndag, 1. Januar 2023Søndag, 31. Desember 2023

  Imponerende kulturliv

  Bergen er kulturby i vid forstand, og har noe å tilby for enhver smak. Slipp latteren løs med humorshow på Ole Bull Scene, bli dradd inn i handlingen på en av teaterforestillingene på Den Nationale Scene, føl den mektige musikken til Bergen Filharmoniske Orkester i Grieghallen, eller finn en konserter på en av byens mange konsertscener.

  Kodes kunstmuseer og Bergen Kunsthall har både faste og skiftende utstillinger, og små gallerier er spredt utover byen. Gatekunsten er også fremtredende i bybildet, så gå på oppdagelsesjakt i smitt og smau!

  Verdens beste råvarer

  Matbyen Bergen blir bare bedre og bedre, og tilbyr spennende variasjoner av både kjente og mer eksperimentelle retter. Med noe av verdens beste sjømat i havet rett utenfor Bergen, og utmerkede råvarer fra lokale bønder i regionen, blir kvelden lett en smaksfest!

  Høy kvalitet og gode matopplevelser finner dere blandt annet på Restaurant 1877, Marg&Bein, Bien Basar, Colonialen 44 og Matbar, og sist, men ikke minst; Bergens to restauranter med Michelin stjerne BARE Restaurant og Lysverket.  Ja, vi kan nevne i fleng, men her finner du en oversikt over restauranter i Bergen.

  Jentetur til Bergen - kafe på Bryggen
  Kaf Kafe på Bryggen 

  På Bjerck Restaurant & Bar får du både brunsj og bobler, den perfekte kombinasjon på en jentetur! Husk å bestille på forhånd for å sikre deg et vindusbord for kanskje byens beste utsikt. 

  Afternoon tea på Opus XVI har blitt mer og mer populær, med fingersmørbrød, nybakte scones og selvfølgelig te. Og kanskje også noen bobler? Koselige Pygmalion Økokafé & Galleri gir en lun atmosfære med teglstein og stearinlys, og den trivelige kaféen Kaf inne i de historiske gangene på Bryggen er perfekt for en kaffe eller kakao. 

  Yrende uteliv

  Det er ikke langt mellom utestedene i Bergen, så her er det bare å gå på oppdagelsesferd. Finn din favoritt, eller gå fra bar til bar. Skal du på show på Ole Bull Scene finner du både restaurant og bar i samme bygg.

  Jentetur til Bergen - på Ole Bull Scene
  Storm Brasserie, i samme bygg som Ole Bull Scene. Foto: Storm Brasserie / Fly AS 

  På Colonialen 44 og Matbar, holder de vinsmakinger, du kan lære om ost og vin eller skåle med bobler på ulike smakinger. Se oversikt i Hva-skjer kalenderen her.

  Ta en pause fra bylivet

  Med naturen så tett på byen, må dere nesten benytte mulighetene det gir. Ta Ulriksbanen kjapt opp til toppen av Ulriken og panoramautsikt over Bergen, og gå en fjelltur på nettet av skogsstier som finnes mellom de helårsgrønne trærne. På finværsdager kan dere ta med lunsjen som en liten piknik, og er været litt mer rufsete er det bare å trekke innendørs på Skyskraperen Restaurant på toppen.

  1. Ulriksbanen
   Den nye Ulriksbanen tar deg opp på det høyeste av Bergens 7 fjell med Norges største gondoler.
   1. Søndag, 1. Oktober 2023Fredag, 22. Desember 2023
   2. Lørdag, 14. Januar 2023Mandag, 3. April 2023
   3. Mandag, 1. Mai 2023Lørdag, 30. September 2023
   4. Tirsdag, 4. April 2023Mandag, 10. April 2023
   5. Tirsdag, 11. April 2023Søndag, 30. April 2023
  2. Fjelltur på de syv fjell i Bergen
   Omkranset av syv fjell gjør Bergen ideell for fine fjellturer.

  Bergen har mye å by på, så når du kommer hjem har du mange kjekke minner å fortelle om til familie og venner. Kanskje kjæresten (eller kjiket, som vi sier på bergensk) lengter etter en tur med guttegjengen, eller dere vil ta en romantisk weekendtur sammen? 

  Falt du rett og slett pladask for byen (noe vi selvsagt godt forstår), og vil tilbake igjen med en vennegjeng, finner du mange gode tips til ting å gjøre med venner i Bergen her.

  Bergen ønsker deg alltid velkommen! 

  Ønsker du mer inspirasjon og flere tips til aktiviteter i Bergensregionen? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev.