Du er her: Ting å gjøre Turer Bilturer i Bergensregionen Osterøy – ei reise mellom fjord og fjell
Velkommen til reiseruteplanleggeren. Du kan bruke dette verktøyet til å lage din egen reise, eller velge mellom et spennende utvalg av håndplukkede turer.
For å lage din egen reiserute, klikk for å legge til et produkt i reiseruten.
Meny
Utsikt over Osterøy og Bruvik
Du er her: Ting å gjøre Turer Bilturer i Bergensregionen Osterøy – ei reise mellom fjord og fjell
Osterøy er en innlandsøy omsluttet av vakre fjorder på alle kanter. Dette er øyen for både store natur- og kulturopplevelser!
Distanse: 160 km
Kjøretid: 3 timer og 6 minutter.
Beste tid på året: juni-september, sjekk åpningstidene på museene.
Osterøy ligger bare en halv time fra Bergen sentrum. Fra Osterøybroen langs E16 har du et vakkert skue innover Veafjorden og Sørfjorden. Osterøy byr på både store natur- og kulturopplevelser. Din bucket-list bør inneholde en topptur til Bruviknipa og et besøk på Osterøy Museum hvor du kan lære hvordan vikingene lagde regnfrakk!
Kart med detaljer om turen.
Osterøy er øy som er stolt av sine sterke håndverks- og industritradisjoner. En tradisjon som sterkt levende på Osterøy den dag i dag. I Mjøsvågen står minnene på rekke og rad i den lune og idylliske vågen langs Osterfjorden. Bare i denne lille vågen var det kisteverksted, smier, treskofabrikk, metallstøperi og møbelfabrikk. I dette sjøhus og verkstedsmiljøet har det kommet nytt liv i bygningene, med kafé, galleri, landhandel og omvisning i de historiske bygningene om sommeren.
Mjøsvågen ligger i Hosanger på Osterøy.
Osterøy museum er et friluftsmuseum med bygninger tilbake til 1600-tallet. Her finner du utstillinger om byggeskikk, gamle håndverk og drakter. Det er en kulturlandskapssti med gravhauger.
Havrå-tunet er en gård og museum med en historie som strekker seg tilbake til bronsealderen. Gården ble fredet i 1998. På gården er klyngetunet og den gamle teigdelingen fremdeles intakt. Gården er et unikt minne om gårdsdrift, byggeskikk og arbeidsliv på de mangbølte vestlandsgårdene, der den ligger i det bratte terrenget mot Sørfjorden.
På Mjøsvågen landhandleri finner du et stort utvalg av lokale råvarer og produkter og er vel verdt et stopp. Det har også en åpen kafé med nydelig bakverk. Overnatting finnes ved Fjordslottet Hotel og Bad som ligger flott til i Fotlandsvåg. Hotellet er et ideelt sted for vandringer i fjellheimen på Osterøy.
Fjordabåtene gikk med damp og diesel og fraktet både folk og fe til Bergen. Da kunne det ta både en og to dager å komme seg til Bergen fra bygdene innerst i Osterfjorden.
I dag kan du oppleve Osterfjorden i sin helhet i løpet av bare tre timer med Rødnes fjordcruise til Mostraumen. Da får du oppleve de store kontrastene i landskapet i Bergensregionen, fra det åpne kystlandskapet til de vakre fjordene med de høye fjellene innerst i Osterfjorden.
Bruvik. Foto: Dagrunn Stokke.
Osterøy har mye å tilby naturglade reisende. Bruviknipa opp fra Bruvik er bare 822 meter høy, men til gjengjeld venter mektige synsinntrykk og fjordlandskapet fra toppen. Fra bilveien er det bare 2,5 km til toppen, 1 time og 30 minutter vandring en vei.
En annen fin tur som egner seg godt for hele familien, er turen opp Kossdalssvingane. Fjellturen tar ca 1,5 time tur/retur og tar deg opp 17 hårnålssvinger med 27% stigning. Flott utsikt og en super tur for de som har gått mye og er på jakt etter nye, litt ukjente perler. Sjekk ut.no for flere fantastiske turer både sommer og vinter på Osterøy.
Gamle Hamre kirke er et vakkert og svært gammelt kirkebygg. En innskrift på den gamle hoveddøren er datert til 1585. Men det har vært kirke her før den tid, og sannsynligvis er har Hamre vært det første kirkestedet i Nordhordland. Kanskje så tidlig som 1024. Hamre kirke ligger på en strategisk viktig plass, der flere fjorder møtes både fra sør, nord, øst og vest.
Hamre kirke. Foto: Dagrun Stokke.
Med historie i veggene - omkranset av fjord og fjell - ønsker Fjordslottet Hotell velkommen til en herskapelig hotellopplevelse. Fjordslottet Hotell ligger i Fotlandsvåg. Bygget hotellet er i ble oppført av Bergenskjøpmannen Carl Joacim Hambo. Han fant elven som gav energi til oppstart av Fotlandsvåg Bomuldspinnerie i 1851, og som førte til oppføring av den herskapelige privatboligen for familien.
Andre sider
Visit Bergen / Bergen Tourist Board
Strandkaien 3 - Postboks 977 Sentrum
5808 Bergen, Norge
© Visit Bergen 2021