Babettes gjestebod

Ragnhild Gudbrandsen framfører Babettes gjestebod saman med musikar Nils Økland
© Det Vestnorske teateret
41104507
Velkommen til reiseruteplanleggeren. Du kan bruke dette verktøyet til å lage din egen reise, eller velge mellom et spennende utvalg av håndplukkede turer.
For å lage din egen reiserute, klikk for å legge til et produkt i reiseruten.
Meny
Andre sider
Ragnhild Gudbrandsen framfører Babettes gjestebod saman med musikar Nils Økland
© Det Vestnorske teateret
41104507
Korskirken 21 Mai 2025 | ||
---|---|---|
Dag | Tider | |
Onsdag | 20:30 | - 21:45 |
Denne vakre monologen med Ragnhild Gudbrandsen gjorde stor suksess hausten 2018 og i 2019 på kyrkjeturne på Vestlandet og på Det vestnorske teateret. Stykket har også fått flotte teatermeldingar i pressa.
Musikar er Nils Økland, han har også arrangert musikken brukt i framsyninga.
Nils Økland er ein kjent musikar og komponist frå Haugesund (Instrument: Hardingfele, fiolin, Viola d'amore). Han er vinnar av spellemannsprisen open klasse 2017.
Ragnhild og Nils har arbeidd tett saman det siste året, og har hatt fleire framsyningar med Babettes gjestebod, til stor glede for publikum. Nils spelar mellom anna på den italienske fiolinen til Ragnhild sin far; Håkon Gudbrandsen. Nils er ein brubyggjar som knyt sterke og nyskapande band mellom folkemusikk og andre sjangrar.
I Babettes gjestebod for du høyre norske folketonar og franske menuettar med glimt av snø i sovande kvite landskap, stormfulle huldresagn og velsigna måltid med fransk klangbotn.
Litt om sjølve handlinga:
Prostedøtrene Mathilde og Phillipa er leiande i ein pietistisk kyrkjelyd i Berlevåg. Men kyrkjelyden har mista mykje av den krafta den ein gong hadde og er prega av alderdom og inngrodde konfliktar. Ei fransk kvinne, Babette, flyktar frå dei fryktelege krigshandlingane i Paris i 1871 og får arbeid som tenestejente hos søstrene. Ho tener dei trufast i fjorten år. Då vinn ho i eit stort lotteri og inviterer kyrkjelyden i Berlevåg på eit gedigent fransk måltid som overgår all fantasi og som forløyser både innstengde kjensler, gamle motsetnader og djup livsglede.
Karen Blixens novelle Babettes gjestebod er kjend som ei forteljing om menneskeleg toleranse. Denne sanselege historia fortel om ein raus kjærleik til livet og medmenneska og den set vårt syn om utanforskap i eit granskande lys. Stoffet har ein opnande kvalitet som stimulerer til refleksjon og glede.
AV Karen Blixen
DRAMATISERING OG SKODESPELAR Ragnhild Gudbrandsen
REGI Stig Amdam
MUSIKAR OG MUSIKKARRANGEMENT Nils Økland
Framsyninga er open for alle med billett. Den er også del av arrangementet Stiftsmøtet 2025 for prestar i Bjørgvin bispedøme.
Bjørgvin bispedømekontor
Billettype | Billettavgift |
---|---|
Voksen | NOK 200,00 billetter |
Med forbehold om prisendringer.
Torget i Bergen er et av Norges mest kjente og berømte utendørsmarkeder. Her selges sjømat, frukt og grønnsaker.
Kunsthall 3,14 stiller spørsmålstegn ved samtiden for å kunne forstå framtiden.
I hjertet av Bergens kunstscene finner du billedkunstner Merete Mowinckel, en lokal kunstner som skaper sofistikerte mixed media-collager.
Velkommen til sjarmerende og koselige JM Atelier, hvor vi selger kunst og tilbyr akvarell workshops. Bli med oss for å oppdage gleden ved å skape noe…
Ta Fløibanen til toppen av Fløyen! Her kan du se den flotte utsikten, boltre deg på lekeplassen eller i Trollskogen, gå på tur og padle kano på…
Fra katekisme til flanellograf: Skolemuseet er ett av Bymuseets museer som holder til i den gamle Latinskolen i Lille Øvregate rett ved siden av…
Domkirken er viet til Olav den Hellige, Norges evige konge, rundt år 1150. Siden har den brent fem ganger, og blitt truffet av en kanonkule i 1665.
Gamle Hovedbrandstasjonen i stor grad intakt som en brannstasjon fra 1800 -tallet, fylt opp med brannhistorisk utstyr, hesteutrykningsvogner og…
Bergens første bebyggelse lå på Bryggen som i dag er inkludert i Unesco’s liste over verdens kulturarv og er en av Bergens mest populære attraksjoner.
St. Jørgens Hospital ble grunnlagt på 1400-tallet og var i bruk som leprasykehus til midten av 1900-tallet.
Buekorpsmuseet er viet buekorpsene, en særs tradisjonsrik bergensk organisasjon med røtter tilbake til 1850-tallet.
Det høyteknologiske formidlingssenteret tar deg med inn i den tyske okkupantens ideologiske menneskesyn og noen av dens svært brutale følger.
Hanseatene er borte for lengst, men likevel kan du oppleve dette unike stedet som har betydd mye for at Bergen er den byen den er i dag.
Bryggens Museum - Da Bergen ble en by. Opplev fantastiske funn fra middelalderen.
Mariakirken ligger bak Bryggen. Dette er Bergens eldste soknekirke, og byens eldste bevarte bygning, med rik kirkekunst fra ulike perioder.
En av Norges fremste arenaer for samtidskunst som presenterer utstillinger og arrangementer av internasjonale kunstnere.
Vi henter nå søkeresultatene dine. Vennligst vent, dette kan ta opp til 30 sekunder.
Please wait, this may take up to 30 seconds
Supporting the Destination
Quality Guarantee
We are now retrieving real time availability results. Please wait, this may take up to 30 seconds.